Afstuderen bij Alewijnse!

De afgelopen 20 weken ben ik voor mijn hbo studie Human Resource Management bezig geweest met een afstudeeronderzoek bij Alewijnse.

Elektotechniek

Als ik mensen vertelde dat ik afstudeerde bij een elektrotechnisch bedrijf, kreeg ik vaak de vraag: ‘’Maar jij deed tot HRM?’’
Ja dat deed ik inderdaad, maar ook bij een organisatie als Alewijnse is er een HRM afdeling waar ze met vraagstukken zitten. Het vraagstuk waar ik mij de afgelopen weken op stortte ging over de behoeftes die medewerkers hadden op onder andere het gebied van hun persoonlijke ontwikkeling, cultuur & leiderschap en doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Hierbij heb ik gekeken op welke manier Alewijnse de behoeftes van haar medewerkers kan combineren met haar eigen behoeftes en we de organisatie daarop kunnen inrichten.

Via via

Het vinden van een passende afstudeeropdracht was een zoektocht. Via mijn netwerk ben ik bij Alewijnse terechtgekomen. Als Fries naar Nijmegen toe, een hele onderneming. Een avontuur dat mede door de goede sfeer en gezelligheid een stuk makkelijker is geworden.

In het kader van mijn onderzoek ben ik bij verschillende vestigingen van Alewijnse langsgegaan om mensen te interviewen. Zo ben ik naar Drachten geweest, heb ik Utrecht en Zaltbommel bezocht en ben ik ook op bezoek gegaan bij de collega’s in  Rotterdam en Delft. Leuk om te zien en te voelen was, dat ik overal welkom was. Er heerst binnen de verschillende Alewijnse bedrijven een aangename sfeer waarin ik als afstudeerder snel opgenomen werd. Hierdoor werden de gesprekken ook makkelijker om te voeren

Wandelingen

Tussen het harde werken, afstuderen en het koffie drinken door (ja afstuderen was voor mij liters koffie drinken!) ben ik vaak met een aantal collega’s tijdens de pauze een wandeling gaan maken. Even een half uurtje de benen strekken, frisse lucht op doen en praten over van alles en nog wat. Hoe dichter ik bij mijn uiteindelijke deadline kwam, hoe vaker het tijdens de wandeling over mijn project ging. Erg fijn dat ik zo nu en dan mijn project tegen het licht kon houden!

Verdediging

Op 24 juni heb ik mijn rapport verdedigd en daarbij te horen gekregen dat ik afgestudeerd ben, met een 7,7. Heel fijn om te horen dat het goed is en je klaar bent met de opleiding. Veel spanning voor de presentatie was er niet. Iets wat komt omdat ik in de week voor mijn verdediging al een generale repetitie heb mogen houden voor één van mijn collega’s.

Alewijnse bedankt!

De afgelopen maanden heb ik Alewijnse leren kennen als een bedrijf waar iemand zich snel thuis kan voelen en mensen voor elkaar klaar staan. Het is een organisatie die in een dynamische markt acteert, waardoor er altijd wel iets te beleven is!
Ik wil Alewijnse en haar medewerkers dan ook graag bedanken voor de kans die zij mij geboden hebben. Ik ben ongelofelijk blij met de mogelijkheid die ik gekregen heb om deze ervaring op te doen bij Alewijnse.

Mark Jonker - Afsgestudeerd HRM'er

Reacties

Reactie toevoegen