Geslaagd voor het Alewijnse Trainee Program

Vrijdag 1 jul was het dan zover: onze laatste dag bij Alewijnse in de functie van trainee. Het einde van twee jaar lang, bijna iedere week trainingen. Trainingen over alle aspecten waarin we onszelf als trainee wilden ontwikkelen resulteerden in één presentatie. Na een GO op ons verslag mochten we presenteren.

Presentaties

Iedere trainee had individueel drie kwartier om zijn presentatie te houden en zijn opdracht te verdedigen. Direct na afloop van de presentatie trokken de beoordelaars zich even terug om te beslissen of je ‘geslaagd’ was. Een spannend moment wat me deed terugdenken aan mijn afstudeer verdediging.

Onder toeziend oog van onze CEO Dick Alewijnse, mentoren, trainer Niek de Vries, opleidingscoördinatrice Marja Werner, HRM Director Wouter v.d. Loo, de HR managers, Managers en directeuren van verschillende business units,  mochten we presenteren en vertellen waar we de afgelopen periode mee bezig geweest zijn en waarin we onszelf hebben mogen ontwikkelen.

Afsluitende borrel

Nadat de laatste was geweest en iedereen de definitieve uitslag had gekregen, werd er eerst geborreld. Gedurende deze borrel werd door CEO Dick Alewijnse het certificaat uitgereikt. Vandaag start iedere trainee dan ook in een nieuwe functie. Een mooie beloning na twee jaar het Alewijnse Trainee Program te hebben gevolgd.

Wat heeft het mij gebracht?

Het Alewijnse Trainee Program heeft mij enorm veel gebracht. Hieronder een kleine samenvatting van de afgelopen twee jaar:

Op alle gebieden kon ik mezelf vrij ontwikkelen, zolang ik zelf de doelen stelde en afstemde met mijn mentor en business unit. Ik leerde het werkveld kennen en, kreeg mooie kansen om me te ontwikkelen als project manager en engineer. Het meest belangrijke van alles was dat ik mezelf goed leerde kennen. Ik ben me bewust geworden van mijn eigen gedrag in bepaalde situaties en van mijn sterktes en zwaktes. Ook heb ik geleerd om daar effectief mee aan de slag te gaan.

Namens alle trainees wil ik ook graag alle trainers van het Alewijnse Trainee Program bedanken.
Alle bagage nemen we mee, op naar de toekomst!!

Is het Trainee Pogram iets voor jou?

Als je je soft - en hard skills in de techniek verder wil ontwikkelen, kies dan voor het Alewijnse Trainee Program. Neem contact met mij op of leg contact met onze Recruiters.

Reacties

Reactie toevoegen