Bedrijvenmarkt HAN

Op donderdag 22 oktober organiseerde de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) een bedrijvenmarkt voor de HAN studenten in Arnhem.

Toekomst

De dag begon met een powertalk van prof.dr.ir.M (Maarten) Steinbuch. Hierbij nam hij ons mee in een toekomst waarin de techniek zeer snel veel verandering zal doormaken. Waarbij de rekenkracht van computers exponentieel snel stijgt en de gemiddelde computer over tien jaar slimmer is dan de mens. Dit heeft voor iedereen veel invloed en zal de hele manier van werken veranderen. Voor bedrijven en technici is het dan ook de vraag hoe we ons hier nu al op kunnen voorbereiden. Als computers het 'denk' vermogen van een mens hebben, waar zijn wij mensen dan nog voor nodig en hoe zullen wij ons dan verhouden tot de arbeidsplaatsen van nu? Een vraag waar we met z'n alleen mee aan de slag mogen!

Bedrijvenmarkt

Na de toespraak van Steinbuch opende de bedrijvenmarkt. Op deze bedrijvenmarkt kunnen bedrijven zich profileren over wie ze zijn, wat ze doen en welke carrière mogelijkheden ze bieden.  Ook Alewijnse was hier vertegenwoordigd door Martin Slikkerveer, Paul Biersma en mijzelf (Paul en ik zijn beide oud studenten van de HAN). Wij hebben veel studenten laten zien wie Alewijnse is, wat we doen en welke mogelijkheden er zijn voor aankomende technici bij Alewijnse.

Door samen met de student in gesprek te gaan is het mogelijk om een mooi beeld te schetsen van de. Meerdere studenten hebben dan ook laten weten graag op de hoogte te worden gesteld voor stage- afstudeeropdrachten.

Behalve het contact met de studenten was het ook een mooie gelegenheid om met docenten in contact te komen. Door hier nieuwe connecties te maken en bestaande relaties aan te halen kunnen we dicht bij de nieuwe generatie werknemers blijven staan.

Leuk weerzien met mijn oude school

Voor mij persoonlijk is het ook leuk om zo weer even terug op school te zijn en veel 'oude' bekende weer te zien. Daarnaast is het een mooie ervaring om een mooi bedrijf te mogen representeren en andere te informeren, maar ook vooral te enthousiasmeren over Alewijnse. In een half jaar tijd van student naar werknemer en trainee. Er verandert veel en het valt opeens op hoe snel je jezelf aanpast aan het bedrijfsleven. Gelukkig is het school leven nog niet zo lang voorbij en is het hierdoor erg makkelijk om met studenten in gesprek te gaan en in te spelen op de vragen die zij hebben. Een jaar geleden liep ik immers zelf nog met dezelfde vragen rond.

Ben jij benieuwd naar wat Alewijnse kan bieden voor een fantastische start van jouw carrière? Neem contact met mij of Martin Slikkerveer op. Bezoek ook eens de pagina's van het Alewijnse Trainee Program of stage- en afstudeeropdrachten.

Reacties

Reactie toevoegen

Pagina's