Ploeg Alewijnse bereidt zich voor op Damen Raceroei Regatta

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei organiseert De D.S.R.V. Laga voor de vierde maal de Damen Raceroei Regatta. Alewijnse roeit op dit event mee met een ploeg van vier. Ter voorbereiding op onze deelname hebben wij een clinic gevolgd bij Laga in Delft.

Clinic

Afgelopen donderdag 21 april hebben vier sportieve enthousiastelingen van Alewijnse (Henk van Mullem, Colin Zweerts, Lars van Roosmalen en Fabian Bakker) deelgenomen aan de uitgebreide clinic om de techniek te leren.

Teamwork

Gedurende de clinic zijn we erachter gekomen dat het niet alleen draait om brute kracht. Aan de wal hebben we geleerd dat techniek belangrijk is. Op het moment dat de vier roeiers in de boot stapten werd ineens duidelijk dat teamwork een zeer cruciaal aspect is om gezamenlijk het doel te bereiken en de juiste koers te varen. Ondanks het feit dat de vier heren allen op een andere locatie van Alewijnse werken en elkaar niet dagelijks tegenkomen, ontstond er al snel een hecht team dat gezamenlijke inspanning omzette in de voorstuwing van de boot.

Zonder de druk op te voeren, ben ik overtuigd dat de heren een nu voldoende basis hebben om op zondag 8 mei goed te presteren.

Aanmoedigen?

Wil jij onze heren komen aanmoedigen? Neem contact met me op of bezoek www.damenraceroeiregatta.nl

Reacties

Reactie toevoegen