Stagemarkt Hogeschool Rotterdam

De Hogeschool van Rotterdam had op 10 april 2015 een stagemarkt waar 42 bedrijven zich hadden verzameld in de grote hal met een stand van het bedrijf. Alewijnse had een mooi centraal plekje gekregen en was goed bereikbaar voor de aankomende talenten. Met uitzicht op de Rotterdamse zon hadden Corporate Recruiter Martin Slikkerveer en ik ons opgesteld en wachtten wij op de technische studenten die wij konden informeren naar de mogelijkheden bij Alewijnse.

Organisatie

Het was een goed georganiseerde markt waar niets ontbrak. Het absolute pluspunt van de stagemarkt was dat het was georganiseerd voor studenten Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Het voordeel hiervan is dat alle bedrijven nagenoeg dezelfde achtergrond hadden en de studenten ook daadwerkelijk naar jou op zoek waren.

Druk

Rond twee uur kwamen de eerste studenten langslopen en al snel werd het vrij druk. Er waren studenten die enkel aan het rondkijken waren, maar ook studenten die daadwerkelijk informatie wilden. Door mijn achtergrond als student Elektrotechniek en afstudeerder bij Alewijnse, heb ik veel studenten kunnen inlichten. Zo heb ik verteld wat Alewijnse kan doen voor studenten die een stage- of afstudeeropdracht zoeken. Ook heb ik studenten gesproken die graag de maritieme sector in wilden, maar niet wisten wat dat inhield. Hen heb ik verteld wat Alewijnse Marine Rotterdam doet en wat de mogelijkheden daar zijn. Martin heeft vanuit zijn blik de studenten geënthousiasmeerd over de rest van Alewijnse. Het viel me op dat er veel studenten waren met interesse in de maritieme sector. Aan het einde van de dag waren wij weer een aantal toekomstige Alewijnse werknemers rijker. De studenten weten nu wat Alewijnse voor hen kan betekenen.

Toekomstige nieuwe medewerkers

Veel studenten hebben hun gegevens achtergelaten, zodat Martin contact met hen kan opnemen. In overleg met de studenten zal hij verder kijken welke uitdaging er voor wie ligt bij Alewijnse. Zelf vond ik het een geslaagde dag en heb ik het gevoel dat ik iets voor Alewijnse heb kunnen betekenen.

Reacties

Reactie toevoegen

Pagina's