Start Alewijnse Trainee Program

Start Alewijnse Trainee Program

We zijn gestart!

Voor mij is dat altijd een prettig moment. Zien dat het draait. Voor de derde keer starten we met een lichting 1ste jaars trainees. Toch is het iedere keer weer anders.

Dit jaar hebben we (daar waar het kon) meer gezocht naar interne kennisdragers in plaats van externe trainers. Een groot voordeel hiervan is dat de theorie direct wordt verweven met de praktijk waar de trainees in rond lopen en dus direct herkenbaar en toepasbaar. Ook leren de trainees op deze manier meteen nieuwe collega's kennen en weten ze, ook na de trainingen, waar bepaalde kennis te halen valt. Zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen.

Modulaire opbouw

Het Alewijnse Trainee Program kent vaste modules, de invulling hiervan wordt elk jaar weer herijkt. Op basis van evaluaties, nieuwe inzichten, maar ook de beginsituatie van de groep trainees, kunnen er programmaonderdelen worden aangepast. Op deze manier blijft het programma, in tegenstelling tot schoolprogramma's, flexibel.

Voor mij als onderwijskundige liggen hier telkens leuke uitdagingen en vraagstukken. Ik ben verantwoordelijk voor de inhoud, kwaliteit en coördinatie van het programma. Hoe kan ik zorgen voor een kwalitatief goed programma dat (zo veel mogelijk) aansluit bij de wensen en behoeften van trainees, maar zeker ook van de omgeving / organisatie waarin ze terecht gekomen zijn? 

Tijdens het schrijven van dit blog draait de eerste module. Voor de tweede module kan ik nog bepaalde keuzes maken op inhoud van het programma. De komende tijd ga ik aan de slag om hierin de juiste beslissing te maken. Ik kijk hierbij naar de groep en wat goed is voor de organisatie. Op deze manier komt er ook voor de tweede module een zo goed mogelijk uitgebalanceerd programma.

Meer informatie over het Alewijnse Trainee Program

Wil jij meer informatie over het Alewijnse Trainee Program neem contact op met mij of Martin Slikkerveer.

 

Reacties

Reactie toevoegen