De loopbaan van: Ilhan Birsen, Commissioning Engineer

“Mijn loopbaan bij Alewijnse ervaar ik als zeer positief. Ik heb mijn technische kennis mogen uitbreiden door deelname aan grote, uitdagende en geavanceerde projecten. Zowel nationaal als internationaal. Met mijn dynamische, perfectionistische en proactieve houding probeer ik mijn horizon te verbreden in de techniek. Daarnaast ben ik heel erg betrokken bij mijn werk en collega’s.

Megajachten

Ooit begon ik bij Alewijnse via mijn stageperiode. Het stagebedrijf werd gekozen door het opleidingsinstituut. Zo kwam ik in 1998 bij de voormalige vestiging Alewijnse Tiel terecht. Na een proefperiode van twee maanden, kreeg ik een vast dienstverband. Een jaar later ben ik op eigen verzoek intern doorgeschoven naar Alewijnse Nijmegen Schepen (tegenwoordig Alewijnse Marine Nijmegen). Hier werkte ik aan veel verschillende projecten. Momenteel houd ik me voornamelijk bezig met het inbedrijfstellen en coördineren van megajachten.

Ontwikkelingsmogelijkheden binnen Alewijnse

Mijn huidige functie is Commissioning Engineer. Ik ben technisch verantwoordelijk voor het juist functioneren van de gehele elektrische installatie aan boord van een schip. Ik vind mijn werk heel erg uitdagend, interessant, spannend en verantwoordelijk. Mijn carrière heb ik deels te danken aan de talloze mogelijkheden die Alewijnse mij heeft geboden. Er zijn genoeg mogelijkheden binnen Alewijnse om jezelf te ontwikkelen tot wie je uiteindelijk wil zijn. Zo volgde ik in 2013 een opleiding tot Ontwerpdeskundige laagspanningsinstallatie voor de scheepsvaart.”

Ilhan Birsen (33) werkt als Commissioning Engineer bij Alewijnse Marine Nijmegen.