Simone Essenstam, Teamleader Payroll Alewijnse Holding

De werkdag van: Simone Essenstam, Teamleader Payroll

"Bij Alewijnse ben ik Teamleader Payroll. Dat houdt in dat ik eindverantwoordelijk ben voor de juiste verwerking van de salarissen van alle medewerkers van de Nederlandse Alewijnse bedrijven. Daarnaast draag ik zorg voor alle projecten die we hebben op onze afdeling. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de implementatie van het Alewijnse Handboek Arbeidsvoorwaarden.

Diploma’s

Na de middelbare detailhandelsschool ben ik gelijk aan het werk gegaan. Ik kwam erachter dat dat het toch niet was. Toen ben ik via via de salarisadministratie ingerold en ben ik weer gaan leren.  Praktijkdiploma Loonadministratie, Vakopleiding Payrollservices, Internationale Arbeidsmobilisatie. En daarnaast natuurlijk veel seminars, want mijn vakgebied staat nooit stil. Sinds 1 september 2010 ben ik in dienst bij Alewijnse als Teamleader Payroll.

Raakvlakken

Mijn werkplek is in Nijmegen op de Holding. Onze salarisadministratie deelt een kantoor met de collega’s van Personeelsbeheer. Erg makkelijk, want ons werk heeft veel raakvlakken. Ik start mijn dag altijd met het bekijken van de e-mail en mijn agenda. Daarna probeer ik een to-do lijstje af te werken, maar vaak komen er allerlei zaken tussendoor. Gelukkig laten mijn werkzaamheden toe dat ik daar ook tijd voor heb.

Veel contacten

Al mijn collega’s zijn natuurlijk mijn klanten en voor vragen weten ze me gelukkig ook te vinden. Ook met de rest van de afdeling Human Resource Management (HRM) heb ik veel contact. Daarnaast met onze pensioenuitvoerder, de belastingdienst, het UWV en allerlei andere instanties. Ik doe wat ik leuk vind en ga met plezier naar mijn werk. De afwisseling is leuk: geen dag hetzelfde. Alewijnse is een sociale en betrokken werkgever."

Simone Essenstam (42) is Teamleader Payroll bij Alewijnse Holding.