De werkdag van: Ton Willemse, Calculator

“Mijn functie binnen Alewijnse is Calculator. Dit betekent dat ik de kostprijs uitreken voor een aanvraag van een klant. Daarnaast schrijf ik de offerte, genereer ik de verkoopprijs en zorg ik dat we de offerte aanbieden aan de klant. Daarnaast houd ik me bezig met het up to date houden van de calculaties die we gebruiken voor vaste klanten.

Deadlines

De aanvragen lopen zeer uiteen. Daardoor heb ik voldoende afwisselingen tussen de verschillende aanvragen. Ik heb te maken met vaste deadlines waardoor er voldoende druk op staat om iedere keer weer op tijd de aanbieding/offerte te kunnen doen naar de klant. Ook dit geeft mij voldoende uitdaging om mijn werk met veel plezier te doen.

Elektrotechniek

Mijn werkdag bestaat hoofdzakelijk uit het calculeren van de elektrotechnische installatie van een winkel. Deze installatie begint vanaf de transformator of hoofdaansluiting tot aan de wandcontactdoos waar men de stofzuiger op aansluit om na sluitingstijd de winkel schoon te maken. Alles wat daartussen zit aan elektrotechniek, moet in de kostprijs komen zodat er een kostenraming ontstaat om het werk uit te kunnen voeren.

Overdracht

Wanneer ik ’s ochtends in Zaltbommel begin, start ik mijn computer op en haal ik koffie uit de automaat. Dan start ik met het calculeren van de aanvraag die er als eerste uit moet. Voordat ik start met calculeren, vindt er een overdracht plaats van de projectleider naar mij als ik zelf de opname niet heb gedaan. Met de nodige informatie uit de overdracht kan ik de kostprijscalculatie maken.

Jong en oud

Heel belangrijk vind ik het om mijn werk goed uit te kunnen voeren. Daarnaast vind ik het ook zeer belangrijk om plezier te hebben in mijn werk, samen met mijn collega’s. Bij Alewijnse Retail hebben we een goede mix tussen jong en oud. Alewijnse biedt naast een leuke baan ook veel mogelijkheden om door te kunnen groeien. Als je voldoende in jezelf investeert, is er veel mogelijk binnen Alewijnse. Alewijnse is een werkgever die meer dan voldoende overheeft voor zijn personeel.

Ton Willemse (24) werkt als Calculator bij Alewijnse Retail.

Professional
Lead Engineer Automation
 
Als Lead Engineer bij Alewijnse ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van complexe automatiseringsinstallaties aan boord van luxe jachten en andere schepen, dit vanaf het salesproces tot oplevering van de projecten. 
Standplaats:Nijmegen - Nederland
Opleidingsniveau:hbo
Ervaringsniveau:Professional
Business Unit:Alewijnse Marine
Bekijk de vacature
Professional
Inbedrijfsteller -  Industriële Automatisering - Landelijk
Ter versterking van ons team zoeken we een ervaren inbedrijfsteller. Heb jij kennis van industriële processen en ben jij de teamspeler die continu technische uitdagingen aan wilt gaan, des te hoogstaander, des te beter? Solliciteer dan op deze toffe functie!
Standplaats:Nijmegen - Nederland
Opleidingsniveau:mbo
Ervaringsniveau:Professional
Business Unit:Alewijnse Industrial Automation
Bekijk de vacature
Professional
Als Servicemonteur Service en Refits maak je deel uit van een dynamisch team specialisten die in de aftersales fase zorg draagt voor een tevreden klant. Naast de nazorg voor de opgeleverde nieuwbouwprojecten worden er ook zelfstandige projecten en service klussen uitgevoerd op de al bestaande vloot (refits) veelal in combinatie met je service collega’s.
Je standplaats is Nijmegen maar je werkgebied is wereldwijd en is veelal op superjachten.
Standplaats:Nijmegen - Nederland
Opleidingsniveau:mbo
Ervaringsniveau:Professional
Business Unit:Alewijnse Marine
Bekijk de vacature
Professional

Servicemonteur -  Industriële Automatisering - Landelijk

Wegens uitbreiding van ons Service Team zijn wij op zoek naar een nieuwe collega! Ben jij die energieke servicemonteur die niet terugdeinst voor technische uitdagingen? Hou je er van om in het hele land aan het werk te zijn en hebben veiligheid en kwaliteit altijd prioriteit?
 
Kom dan het team van Alewijnse Industrial Automation versterken!
Standplaats:Nijmegen - Nederland
Opleidingsniveau:mbo
Ervaringsniveau:Professional
Business Unit:Alewijnse Industrial Automation
Bekijk de vacature