Alewijnse Trainee Program: van Trainee naar Hardware Engineer in 2 jaar

Alewijnse Trainee Program

In deze film ervaar je hoe voormalig Trainee Paul Biersma terugkijkt op zijn eerste twee jaar bij Alewijnse. Wat heeft het Alewijnse Trainee Progam hem gebracht en hoe ziet zijn toekomst er na het Trainee Program uit.

Op dit moment ben ik bezig met een fantatisch project.  Het is iets nieuws.... iets anders. Niet veel mensen mogen zoiets ontwerpen. Dat maakt werken bij Alewijnse voor mij mooi - Paul Biersma

Meer informatie over het Trainee Program

Ben jij een talentvolle technische hbo-/wo-schoolverlater en heb jij affiniteit met Elektrotechniek? Ben je benieuwd wat de kortste route naar een topfunctie is? Ontdek dan het Alewijnse Trainee Program (onderdeel van de Alewijnse Academy). Een programma waarmee jij je ambities waarmaakt en je carrière een boost geeft. In twee jaar tijd verander je van een schoolverlater in een professional. Het Alewijnse Trainee Program duurt twee jaar. Een mentor begeleidt je tijdens het hele Alewijnse Trainee Program.

Als trainees zijn we een hele hechte groep. Iedere vrijdag komen we bij elkaar voor trainingen en persoonlijke ontwikkeling. We gaan regelmatig wat drinken met elkaar, echt geweldig - Paul Bierma

Alewijnse Trainee Program - jaar 1

Het eerste jaar heeft een oriënterend en algemeen karakter. Je werkt aan je basiskennis op de vakgebieden montage, engineering, contract/projectmanagement en sales. Naast de algemene vakkennis neemt ook de persoonlijke ontwikkeling een belangrijk onderdeel in van het Alewijnse Trainee Program. De trainee is werkzaam bij de Business Unit in een project in hetzelfde vakgebied als de module die op dat moment centraal staat. Eén dag in de week komen de trainees bij elkaar voor een trainings-/cursusdag. Tijdens deze dagen behandelen we thema’s, technieken of vaardigheden die binnen de module belangrijk zijn om te leren en groeien in het vak en de toekomstige functie.

Alewijnse Trainee Program - jaar 2

In het tweede jaar maak je een verdiepingsslag en kies je één van de volgende richtingen:

  • Techniek
  • Contractmanagement/projectmanagement
  • Sales

Passen wij bij jou?

Op dit moment zijn we op zoek naar (HBO/WO) talenten met diverse achtergronden zoals Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde (WTB), Energietechniek, Industriële Automatisering, (Technische) Bedrijfskunde in combinatie met een affiniteit voor elektrotechniek. Wij hebben vestigingen door het gehele land en laten we gezamenlijk bekijken wat voor jou goed te bereizen is! Ben je nog zoekend of is dit nog net niet wat je in jouw hoofd hebt? Neem dan contact op, dan bespreken we jouw wensen en gaan we gezamenlijk bekijken hoe we hier vorm aan kunnen geven!

Neem contact op met Martin Slikkerveer, Corporate Recruiter @ Alewijnse. Heb je de voorkeur om met een huidige of voormalige trainee te spreken, dat kan ook bij Alewijnse. We brengen je graag met hem/haar in contact.